Jumalanpalvelusryhmät

Käytännössä ryhmä pääsee siis vaikuttamaan jumalanpalveluksen ulkoiseen toteutukseen, musiikkiin, rukouksiin, ihmisten kohtaamiseen ja tämä mahdollistaa hyvinkin erilaiset toteutukset jumalanpalveluksessa, kuten myös mahdolliset erikoismessut.

Jumalanpalvelukset Juvan seurakunnassa ovat muuttumassa. Syksyllä 2015 jumalanpalvelukset muuttuvat vapaaehtoisvetoisiksi niin, että jokaisena pyhänä yksi vapaaehtoisryhmä suunnittelee ja toteuttaa jumalanpalveluksen haluamiensa painotusten pohjalta. Tämä tehdään yhteistyössä kanttorin ja vastaavan papin kanssa. Käytännössä ryhmä pääsee siis vaikuttamaan jumalanpalveluksen ulkoiseen toteutukseen, musiikkiin, rukouksiin, ihmisten kohtaamiseen ja tämä mahdollistaa hyvinkin erilaiset toteutukset jumalanpalveluksessa, kuten myös mahdolliset "erikoismessut".

Kevään 2015 aikana ilmoittautui 10 ihmisistä, jotka olivat kiinnostuneet sitoutumaan vuodeksi kerrallaan toimimaan oman jumalanpalvelusta suunnittelevan ryhmänsä kordinaattorina/vetäjänä. Nämä henkilöt koulutetaan tehtäväänsä seurakunnan puolesta ja heidän tehtävänään tulee olemaan ryhmän kokoaminen ympärilleen, joiden kanssa toteuttaa tulevia messuja. Ryhmässä tulee olla vähintään 3 jäsentä ja enimmäismäärää ei ole. Esimerkiksi Kangasniemen seurakunnassa, jossa tämä toimintatapa on jo käytössä, suurimassa ryhmässä on 19 jäsentä. Mikäli haluat ilmoittaa kiinnostuksestasi tehtävään et vielä tarvitse valmista ryhmää, vaan sen ehtii koota myöhemmin. Messuvuoroja yhdelle ryhmälle tulee vuoden aikana noin 3 kappaletta. Minkäänlaisia ikä tai muita rajoituksia ryhmäläisille ei ole. Oletamme että ryhmäläinen on ev. lut. kirkon jäsen. Mikäli et kuulu kirkkoon voi kirkon jäseneksi liittyä ottamalla yhteyttä seurakunnan pappiin tai painamalla tästä.

Uusille ryhmille on tilaa, ilmoittautukaa rohkeasti!

Valmiisiin ryhmiin liittymistä voi kysyä suoraan ryhmän yhteyshenkilöltä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset kanttori Risto Ruuskaselle.

JUMALANPALVELUSRYHMIEN YHTEYSHENKILÖT KAUDELLE 2015-2017

Minna Ahonen