Apua jäänlähtöveikkauksiin sakastin kaapista

Jäiden lähdöstä pidetään usein pieniä kilpailuja. Kuka arvaa oikein tai lähimmän päivän, jolloin jäät lähtevät lähijärvestä. Juvalla on usein veikkailtu Jukajärven jäiden lähtöä. Monilla on kotona sääpäiväkirja tai vanhoista kuvista voi muistia virkistää aiempien vuosien jäiden lähdöstä. Seurakunnan sääpäiväkirjastakin löytyy jokunen merkintä. Merkinnät on rustattu kirkon sakastissa olleeseen vanhaan kappiin. Jospa näistä merkinnöistä olisi apua jäänlähtöveikkauksiin: 2.6.1867 ajettiin Jukajärven jäällä hevosella ja reellä. Sinä vuonna tuli halla- ja katovuosi yli Suomen maan. 23.4.1886 soudettiin Jukajärvellä. Nämä ja muutama muu säähän liittyvä merkintä löytyy alunperin Juvan kirkon sakastissa olleesta vaatekaapista. Kaappi on entisöity ja sijaitsee nykyisin Toivonsalissa.