Kastepuu otettu käyttöön

Seurakunnan kastepuu otettiin käyttöön sunnuntaina 8.1.2017 perhejumalanpalveluksessa. Jumalanpalveluksessa muistettiin kastetta, joten puun käyttöönotto sopi oikein hyvin tähän ajankohtaan.

Kastepuuhun laitetaan roikkumaan enkeli jokaista seurakuntaan kastettua kohti. Enkelissä lukee kastetun ensimmäinen etunimi ja kastepäivä. Kuvassa puuhun on ripustettu kaikkien vuonna 2016 kastettujen enkelit. Kastettujen perheet saivat enkelin mukaansa jumalanpalveluksen jälkeen. Tästä eteenpäin aina, kun kirkossa luetaan kastetun nimi, hänelle laitetaan enkeli roikkumaan puuhun. Seuraavan vuoden kastesunnuntaina perheet saavat sitten enkelit omikseen.

Kastepuu ja siinä riippuvat enkelit saavat muistuttaa meitä kasteen merkityksestä. Kasteessa Jumala ottaa meidät lapsikseen. Hän ei hylkää lapsiaan, vaan rakastaa meitä. Saamme palata Hänen turviinsa  kaikissa tilanteissa.

Kastepuu on paikoillaan kaikissa kirkkomme tilaisuuksissa nyt sen käyttöönoton jälkeen.