Kesämuistoja: Lähetyksen kukkailta

Lähetyksen kukkaillassa

 

Näin syksyn kynnyksellä on hyvä palata loppukesän tunnelmiin. Heinäkuun viimeisenä päivänä pidettiin järjestyksessään neljäs lähetyksen kukkailta Juvalaisten Aarno ja Ulla Ylösen kotona Kolkonrannassa. Sadetta enteilevä sääennustus ei onneksi karkoittanut pihaseurojen osallistujia. Kellon tullessa kuusi pihapiiriin asetellut pöytäryhmät ja penkit olivat täyttyneet istujista. Pihassa sorisi hyväntuulinen puheenparsi ja ihmiset ihastelivat pihan kauneutta.

Perinteiseen tapaan illan aluksi tehtiin pihakierros, jolla päästiin ihailemaan lukuisia kukkapenkkejä ja kasvi-istutuksia. Aarno esitteli kierroksella nähdyt kasvit ja vastaili kysymyksiin. Monen suusta kuului toteamus siitä, kuinka paljon työtä puutarhan eteen on tehty ja miten kaunista kaikki onkaan. Aarno muistutti kesän haasteellisuudesta etenkin kukkien kasvun suhteen ja totesi monien lajien olevan kuukauden myöhässä normaalista kukinta-ajastaan.

Kierroksen jälkeen oli aika palata pihaan ja aloittaa seurat. Illan mittaan laulettiin virsiä, kuultiin puheenvuoroja ja hiljennyttiin rukoukseen. Seurojen päätteeksi nautittiin kahvit herkullisten leivonnaisten kera. Lähetyksen hyväksi myytiin myös arpoja, joita ostaneet onnekkaat voittivat Aarnon sommittelemia kukka-asetelmia. Vaikka arpajaisissa onni ei kaikkia suosinutkaan, tyhjin käsin ei kenenkään tarvinnut lähteä kotiin. Jokainen osallistuja sai mukaansa kukkakimpun, johon kukat oli kerätty Ylösten omasta puutarhasta. Ilta oli kaikinpuolin onnistunut, edes vesisadetta ei tullut tunnelmaa latistamaan. Luulen, että monelle jäi hyvä ja levollinen olo tästä yhteisestä hetkestä. Kuten eräs seuroihin osallistunut totesikin ”Aivan kuin tämän kodin ja puutarhan yllä olisi erityinen siunaus.”

Teksti ja kuva: Jenni Raitala