Tilkkutäkkejä

”On sängyn päälle levitetty Tilkkutäkki suuri. Nuo monenlaiset kauniit värit yhteen sopii juuri… Me erilaiset pienet tilkut liki toisiamme nyt ollaan suuri lämmin peitto yhtä herrassamme.”  lauletaan Jaakko Löytyn laulussa.

Mitä tapahtuu kun diakoniatyön Olkihattu- piiriläiset, lähetystyön käsityöpiiriläiset, ystävyysseurakunta-aktiivit ja seurakunnan musiikkityö yhdistää voimansa? Taivaan Isä yhdistää nämä palaset yhdeksi isoksi ”tilkkupeitoksi”, joka koskettaa ja lämmittää monia sekä omassa kotiseurakunnassamme Juvalla sekä ystävyysseurakunnassamme Järvakandissa Virossa. Ja vähän Ugandassa asti.

Juvan seurakuntalaiset pitävät säännöllisesti yhteyttä ystävyysseurakuntaan Järvakandiin ja myös siellä toimivaan vanhusten huoltokotiin. Seurakuntalainen Eeva oli edellisellä käynnillään kysynyt, mitä huoltokodissa tarvittaisiin ja siellä oli tarvetta päiväpeitoille. Tämä toive tuli Juvalle olkihattulaisille ja sitä kautta lähetyksen käsityöpiiriin. Käsityöpiiri innostui aiheesta kovasti ja ahkeroi koko viime kevätkauden tilkkupeittojen parissa. Iso osa materiaaleista tuli lahjoituksina. Peittoja valmistui melkein kaksikymmentä ja 14 niistä matkasi Järvakandiin. Loput palvelevat lähetystyötä muulla tavoin.

Ennen perille toimittamista peitot olivat näytillä seurakuntatalon käytävällä ja niiden tiimoilta pidettiin näyttely ja yhteislaulutilaisuus. Tilaisuuden nimi oli Tilkkutäkki- kesälaulajaiset ja laulukirjoina käytettiin Kirkon Ulkomaanavun Suvilinnun laulukirjoja, jonka kolehtikohteena oli tänä vuonna Ugandassa tehtävä työ. Tilaisuudessa oli paikalla ystävyysseurakunta-aktiivit Tuula ja Ilkka, jotka lupasivat kesäisellä Viron matkallaan toimittaa peitot perille huoltokotiin. Syksyn ensimmäisessä käsityöpiirissä Tuula ja Ilkka toivat terveiset peittojen vientireissultaan. Terveiset synnyttivät kuulijoissa myös uusia innostavia asioita, joita voitaisiin tehdä tulevaisuudessa. Nähtäväksi jää, miten projekti jatkuu…

Yhdestä pienestä pyynnöstä kasvoi suuri ”tilkkupeitto”, joka yhdisti seurakunnan eri työmuotoja ja seurakuntia yli rajojen ja sai ihmiset kokemaan kristittyjen yhteyttä ja sitä kuinka jokainen omalla paikallaan on osa suurta kokonaisuutta ja Jumalan suunnitelmaa.