Yhteisvastuukeräys ja tapahtumat

YHTEISVASTUUKERÄYS 2017 TORJUU IHMISKAUPPAA Suomessa yhteisvastuuvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja kehittämällä tukihenkilötoimintaa ja etsivää työtä sekä vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja. Lisäksi uhreille tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa. Avu vievät perille Monika-Naiset liitto ry, Pakolaisneuvonta ry,  Pro-tukipiste ry ja Rikosuhripäivystys.

Keräysvaroin tuettava kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän itselleen ja omaisilleen lähellä kotiseutuaan, ja välttäisivät myös pakomatkalla vaanivat vaarat, kuten ihmiskaupan ja -salakuljetuksen.

Yhteisvastuun vuoden 2017 kansainvälisenä esimerkkikohteena on Lähi-Itä. Jordaniassa avustustyön painopisteenä on koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12−30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu. (yhteisvastuu.fi)

Katso ja lue lisätietoa yhteisvastuukeräyksestä tästä. Lämpimästi tervetuloa mukaan Juvan seurakunnan yhteisvastuun vapaaehtoiseksi. Vuonna 2017 keräyspäällikkönä Juvalla toimii diakoni Maarit-Hannele Sutinen.

24.2 Lipaskeräys kauppojen ovilla.

27.2 Leipomistalkoot seurakuntatalolla klo 8 alkaen.

28.2 Myyjäiset seurakuntatalolla klo 11-13. Lounaaksi hernekeittoa ja laskiaispullia jäkiruoaksi. Hernekeittoa myydään myös omiin astioihin. Myytävänä mm riisipiirakoita, ruileipää, kakkuja, sämpylöitä sekä yhteisvastuutuotteita.

6.3 Olotila Olkihattu järjestää yhteisvastuulaulajaiset klo 12-14 seurakuntasalissa. Lauletaan uusia virsiä Pertti Laamasen johdolla. Kahvit ja arpajaiset.

19.3 Ulkoilutapahtuma seurakuntatalon pihassa heti messun päätyttyä. Tuoreita munkkeja, makkaranpaistoa ja nokipannukahvia.

30.3 Yhteisvastuuilta Raija ja Niilo Valkosella Risulahdessa klo 18.

5.4 Virsilauluseurat Tuula Heimosella ja Ilkka Asikaisella klo 18.

20.4 Kirkkokuoron yhteisvastuulaulajaiset Hatsolan koululla klo 18.