Lähetys

Lähetystyön perusta

Jeesksen käsky:

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa, Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt. 28:19-20

Juvan seurakunnan lähetystyön tunnuslause on:

"Kiitos suuren kuninkaan, joka siunaa kirkkoaan, lahjoin lukemattomina, erilaisin antimin". virrestä 428

Tapahtumat kutsuvat sinua

Lähetyspiirit:

Kodeissa ympäri Juvaa sekä seurakuntatalossa kokoontuu 10 erilaista piiriä, jotka ovat avoimia kaikille.

Kansanlähetyspiiri joka toinen maanantai klo 13 kodeissa tai seurakuntatalossa.

Hanna- rukouspiiri joka tiistai ympäri vuoden klo 12 Pyhän Ristin salissa

Käsityöpiiri Pyhän Ristin salissa joka toinen maanantai parillisilla viikoilla klo 14-18.

Kaislajärven lähetyspiiri kodeissa.

Kiiskilän lähetyspiiri kodeissa.

Koikkala-Maaralan lähetyspiiri kodeissa.

Pohjois-Juvan lähetyspiiri kodeissa tai Vuorenmaan seurakuntakodissa.

Poikolan lähetyspiiri kodeissa tai Pyhän Ristin salissa.

Risulahden lähetyspiiri kodeissa.

Kuosmalan käsityöpiiri kodeissa.

Piirien kokoontumisajat ja -paikat ilmoitetaan seurakuntamme kirkollisissa ilmoituksissa ja Juvan Lehdessä. Pääsääntöisesti piirit pitävät kesätauon.

Lähetystapahtumia
Lähetystapahtumia ovat perinteinen isänpäivälounas, toritapahtumat, tasauspäivän myyjäiset keväisin ja syksyisin. Perinteisiä tapahtumia ovat adventtipuuro, Kauneimmat joululaulut SLS:n hyväksi, Loppiaisen ja Helluntain lähetysjuhlat sekä Juhannusaaton kokkojuhla.

Lähetyskynttelikkö
Sytyttämällä kynttilän kirkon etuosassa tuet lähetystyötä.

Yhteistyökumppanit
Monet paikalliset toimijat tukevat seurakuntamme lähetystyötä. Vapaaehtoisten talkoolaisten joukko on suuri, mutta kaipaamme silti lisää uusia vapaaehtoisia joukkoomme. Tule rohkeasti mukaan!

Näitä kohteita tuemme

Kummilapsitoiminta
Yksittäinen seurakuntalainen, lähetyspiiri tai jokin muu ryhmä voi ottaa kummilapsen eri puolilta maailmaa ja mahdollistaa vähävaraisen lapsen koulunkäynnin. Kummitoiminnassa sitoudutaan suorittamaan 20 - 50 euroa kuukaudessa määräajan.

Medialähetystyö Intiassa
Seurakuntamme on tehnyt sopimuksen lähetysjärjestö Sansan kanssa v. 2007 radiolähetyksen tukemisesta Intiassa. Työ kohdistuu mundarinkieliselle väestölle, joita asuu noin kaksi miljonaa Koillis-Intiassa Jhardhandin osavaltiossa. Radiolähetystyö lähetystyötä radioaaltojen välityksellä. Näin tavoitetaan ihmisiä kaupungeissa ja syrjäseuduille, vuorilla tai aavikolla tai vankiloissa tai sairasvuoteella, siis sielläkin minne lähetystyön tekijät eivät voi mennä. työ kohdentuu niille alueille, joilla perinteinen työ on kiellettyä tai rajoitettua. Mundarin kielellä on julkaistu raamattu; mutta väestöstä alle kolmannes on luku_ ja kirjoitustaitoisia ja tästä syystä radio tiedonvälittäjänä on merkittävä. Intian evankelisluterilainen kirkko, Gossner-kirkko, toteuttaa tehtävässään viiden kohdan ohjelmaa: koulutus, terveys, elinolojen kohentaminen, talouden hoitaminen ja hengellinen rohkaisu. Lähestymistapa näkyy kokonaisvaltaisesti radio-ohjelmissä.

Namibian luterilaisen kirkon työ, Suomen lähetysseura

Koulumielenterveystyö Nepalissa, Suomen lähetysseura

Foundiougnen alueen ruokaturvahanke Senegalissa, Suomen Lähetysseura

Ebenezer-koti,  Israel, Lähetysyhdistys Kylväjä

Nimikkolähetit

Katri ja Pekka Härkönen, Tansania, Suomen Lähetysseura

Saara Karttunen, Venäjä, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys

Järjestöt, joiden kautta tuemme lähetystyötä:

Suomen Lähetysseura (SLS)

Suomen Pipliaseura (SPS)

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (SLEY)

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL)

Sansa Medialähetys Sanansaattajat

Lähetysyhdistys Kylväjä

Suomen Merimieskirkko (SMK)

Tietoja lähetystyöstämme saat seuraavilta henkilöiltä:

Aila Asikainen lähetyssihteeri
Puhelin 0440 340 993

Lähetyssihteeri päivystää maanantaisin toimistossaan klo 9-10.