Musiikki

Osallistavaa musiikkitoiminta

Juvan seurakunnan musiikkitoiminnan tarkoitus on tarjota kaikille jotakin. Toiminta on ilmaista ja kaikille avointa. Jos sinulla on ajatuksia seurakunnan musiikkitoiminnasta kerro niistä toiminnasta vastaavalle kanttorille. Kanttorin yhteystiedot löytyvät sivun alaosasta.

Meillä on aktiivista kuorotoimintaa ja seurakunnassa toimii syksystä 2016 alkaen bändi. Musiikkitoiminta voi olla sinulle sosiaalinen harrastus tai / ja paikka kehittää omaa osaamistasi ja saada esiintymiskokemusta. Olet tervetullut mukaan omana itsenäsi ja omilla taidoillasi. Jos on epävarmuutta, mistä juuri sinun kannattaisi aloittaa musiikkiharrastuksesi niin ota yhteyttä kanttoriin ja keskustellaan asiasta.

Nuorten musiikkitapahtumat on perinteisesti järjestetty nuorisotyön kanssa yhteistyössä ja ainakin keikkatarjontaa mm. retkien muodossa on ollut ympäri vuotta. Isoskoulutuslaisille tarjotaan pari kertaa vuodessa bändiopetusta ja kysynnän mukaan myös muuta toimintaa.

Kuinka pääsen mukaan?

Ota rohkeasti kanttoriin yhteyttä ja löydetään yhdessä sinulla sopivaa tekemistä.

Kirkko

Juvan kirkko on hyvä ja pidetty konserttipaikka. Varsinkin joulun aikaan konserttitarjontaa on runsaasti ja esiintyjien kirjo sekä ohjelmisto on monipuolinen. Kesäaikaan kuuluu viikoittainen musiikkihetki kirkossa vaihtevilla esiintyjillä. Juvan kirkon suuret urut ovat saaneet tunnustusta laadustaan. Ne ovat tyyliltään ranskalais-romanttiset. Kirkossa on myös pienet barokkityyliset kuoriurut. Yhteislauluja lauletaan eri tilaisuuksissa kirkossa ja seurakuntatalolla ympäri vuoden. Tunnetuin yhteislaulutilaisuus on perinteinen kauneimmat joululaulut.

Kanttori

Juvan seurakunnan kanttorina toimii Risto Ruuskanen (MuM), etunimi.sukunimi(at)evl.fi, 044 034 0986. Kanttorin työhuone löytyy seurakuntatalolta.

Kirkon musiikkityössä mukana oleminen on osa seurakunnan vapaaehtoistyötä ja myös palvelutehtävä niillä sinun omilla taidoillasi ja lahjoillasi. Tervetuloa mukaan palvelemaan!

Tapahtumat

Musiikkiaiheiset tapahtumat näkyvät etusivun tapahtumakalenterissa. Säännöllistä konserttitoimintaa tarjoaa heinäkuun keskiviikkoiltaisin järjestettävä Kesäillan musiikki-konsertti sarja. Konsertteihin on vapaa pääsy ja osassa saattaa olla ohjelmamyyntiä.