Vapaaehtoiseksi

Haluatko mukaan tekemään hyvää?

Vapaaehtoistoiminta on työtä, jossa annat omaa henkilökohtaista aikaa ja panostasi yhteisen hyvän palvelukseen. Sen tarkoituksena on tarjota apua ja virkistystä muille ihmisille ja merkityksellistä tekemistä työntekijälle. Parhaimmillaan vapaaehtoistyö on molemmille osapuolille hyvin palkitseva kokemus. Se on työtä ja palvelusta ihmiseltä ihmiselle, merkittävää kristillistä näkökulmaa unohtamatta.

Vapaaehtoistyötä on mahdollisuus tehdä itsekseen tai osana ryhmää. Mahdollisia tarvikkeita tai jopa soittimia voi saada tähän tarkoitukseen lainaksi seurakunnasta.

Kuka tarvitsee vapaaehtoistyötä?

Ihmiset kaipaavat toisten ihmisten seuraa elämäntilanteesta huolimatta. Me kaikki tarvitsemme myös joskus apua, vaikka emme sitä osaisi tai kehtaisi pyytääkään. Kaikki avuntarve ei ole kuitenkaan näkyvää puutetta, johon voimme tarttua. Vapaaehtoisen tarjoama ihmiskontakti on monelle ihmiselle ratkaisevan tärkeä virkistyksen lähde. Vapaaehtoistyötä tarvitsee usein myös työntekijä itse. Merkityksellinen tekeminen on jotain, mikä on monissa ihmisissä ihan sisäänrakennettu tarve. Kohtaamisesta lähtenyt iloinen, virkistynyt tai liikuttunut ihminen on se suurin palkka työntekijälle ja syy jatkaa työtä eteenpäin.

Juvan seurakunnassa pääsee kukin omien kykyjensä ja kiinnostustensa mukaisesti osaksi toimintaa. Haluamme mukaan ennen kaikkea aivan tavallisia ihmisiä, jotka haluavat olla paikallisesti mukana tekemässä hyviä asioita. Ikä ei ole este eikä edes hidaste. Olit minkä ikäinen hyvänsä ja olet kiinnostunut tekemään niin töitä kyllä löytyy! Meillä on säännöllistä ja epäsäännöllistä toimintaa, jossa on jatkuva tarve vapaaehtoisille.

Voit myös tulla tekemään aivan yksittäisen keikan, josta saat hyvää kokemusta siitä minkälaista vapaaehtoistyö voi olla. Jokainen kerta kun teet vapaaehtoistyötä on korvaamaton apu monille ihmisille!

Kaipaatko enemmän haasteita tai vastuullista tehtävää?

Tule vapaaehtoistyö-kordinaattoriksi eli henkilöksi joka osaltaan vastaa vapaaehtoisten toiminnasta Juvan seurakunnassa. Tehtävään on mahdollista saada järjestettyä koulutusta ja työn määrä saadaan rajattua tekijän omien aikataulujen ja jaksamisen mukaan. Voit myös suositella tehtävää muille, jos tunnet jonkun jota asia voisi kiinnostaa.

-Mitä muuta? Onko sinulla oma idea jonka haluaisit toteuttaa seurakunnassa?

Kuinka tehtäviin pääsee mukaan?

Ota yhteyttä diakoniin!

Maarit-Hannele Sutinen p. 0440 340990