Isostoiminta

ISOSKOULUTUS 2017-2018

Isoskoulutus pidetään pääsääntöisesti seurakuntatalon nuorisotilassa tai Pyhän Ristin salissa klo 15.00 - 17.00.

Usein aloitus on kahviossa ja tarjolla on välipalaa.

Isoskoulutus syksy 2017
To 24.8. Aloitus ja ilmoittautumiset, Mikä isoskoulutus, Minä isosena

To 14.9. Isosen ominaisuudet ja jaksaminen

Ke 18.10. Isosen tehtävät

To 9.11. Ryhmädynamiikka ja Ryhmäohjaaminen

To 14.12. Iltahartauden valmistelu ja pito

Lisäksi syksyllä isoskoulutukseen kuuluu osallistuminen jumalanpalvelusryhmän toimintaan joko su 3.9. Pyhä jysäys! tai su 17.9. Rippikoulun aloituspyhänä ja Gospel konserttiin Kaarihallilla pe 22.9. sekä yhteen Kid´s Action Nightiin ja nuorten iltaan.

Tarkemmat aikataulut: Seurakunnan tapahtumakalenteri, kirkolliset ja facebook

ISOSKOULUTUS on tärkeä osa Juvan seurakunnan nuorisotyötä. Isoskoulutuksen osana toimii myös kerhonohjaajakoulutus. Isoskoulutus kestää vuoden ja monet "vanhat isoset" jatkavat koulutuksessa myös sen jälkeen. Isoskoulutus alkaa syksyllä ja koulutukseen voit hakeutua, kun olet käynyt rippikoulun.

Isoskoulutukseen kuuluu monia eri osa-alueita (pienryhmätoiminta, ryhmäytyminen, vuorovaikutus, Raamattu, leikit ja pelit, hartaus, osallistuminen erilaisiin tapahtumiin, oman itsen tunteminen ja minä isosena ym.) Isoskoulutuksesta saa todistuksen ja koulutuksen jälkeen pääset toimimaan leireillä, retkillä ja matkoilla isosen tärkeässä tehtävässä.

Isos- ja kerhonohjaajakoulutus antavat monia erilaisia valmiuksia ryhmässä toimimiseen ja sen ohjaamiseen. Koulutuksen aikana järjestetään myös isosleiri ja käydään jollakin matkalla (usein isosseikkailuun). Näin opit tuntemaan myös muissa seurakunnissa toimivia isosia.

Kerhonohjaajat toimivat viikoittain järjestettävien kerhojen ohjaajina mm. seurakunnan sählykerho.

Lisätietoja saat nuorisotyönohjaaja Anu Pelkoselta, anu.pelkonen(at)evl.fi

Tule mukaan iSOStoimintaan!