Rippikoulu

Rippikoulussa seurakunnan jäseniksi vauvoina kastetut koulutetaan täysivaltaisiksi seurakunnan jäseniksi. Rippikoulu ja konfirmaatio antavat oikeuden kummin tehtävään ja kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen sekä seurakunnan luottamushenkilönä toimimiseen. Konfirmaatio ei ole kasteen vahvistaminen, vaan uskon vahvistamista yhdessä koko seurakunnan kanssa rukoillen ja ehtoolliselle osallistuen.

Varsinaista rippileirin tiivistä opetusjaksoa edeltää seurakuntaelämään osallistumisen jakso ja myös ennakkotapaamisia omalle ripariporukalle. Kokonaisuudessaan rippikoulu siis kestää lähes vuoden. Kahdeksasluokkalaiset ovat varsinaista "rippikouluikäluokkaa" mutta joskus rippikoulun voi käydä vanhempanakin. Aikuisellekin voidaan järjestää rippikoulua.

Rippileiri on tärkeä osa suomalaista nuorisoperinnettä. Juvan seurakunta järjestää monipuolisesti erilaisia mahdollisuuksia käydä rippikoulu. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu rippikoulua edeltävän vuoden syksyllä.

***

Leirit 2016-17:

*Vanamolan kesäripari I (5.-12.6.2017 konf. 18.6.)

*Vanamolan kesäripari II (14.-21.6.2017 konf. 2.7.) INFOILTA vanhemmille, leiriläisille ja isosille 11.5. torstaina klo 18.00 seurakuntatalon Pyhän Ristin salissa. Tervetuloa!

Vanamolassa majoitus on 4-10 hengen huoneissa, käytössämme on kyläkoulutyyppinen päärakennus opetus- ja ruokasaleineen, rantasauna sekä jalkapallokenttä ja nuotiopaikka.

*Lapin vaellusripari pidetään Lapissa Saariselällä, pe 14.7. - la 22.7.2017 konf. 6.8.

Lapin riparilla kiinnepaikkamme on Tievatupa. Aluksi lähdemme maastoon neljäksi päiväksi eli vaellamme tuntureilla rinkkojen kanssa ja majoitumme teltoissa sekä teemme itse retkiruoat. Toiset neljä päivää vietämme Tievatuvan mainioissa puitteissa yhdessä opiskellen.Tievalla ruokailut heidän omasta keittiöstä valmistettuina, rantasauna puron äärellä ja kurssitievan majoitus 2-3- hengen huoneissa.

***

Voit aina soittaa Mikalle tai Anulle, jos jokin asia askarruttaa tai mieleesi herää kysymyksiä rippikouluun, konfirmaatioon tai nuoren seurakunnan toimintaan liittyen.

Anu Pelkonen, puh. 0440 340 992 anu.pelkonen(at)evl.fi
Mika Malinen, puh. 0440 340 984 mika.malinen(at)evl.fi