Yhteisvastuu

Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

Suomessa vuoden 2018 keräysvaroin tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Diakoniarahastosta myönnetään noin 2 000–4 000 euron suuruisia kertaluontoisia avustuksia seurakuntien diakoniatyön kautta esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin tai talouden tasapainottamiseen sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Seurakunnassamme keräyspäällikkönä toimii diakoni Maarit-Hannele Sutinen.

Keräys alkaa 4.2 klo10 messulla kirkossa. Sieltä siirrymme seurakuntatalolle keittolounaalle. Sen jälkeen esittelemme keräyskohteen ja sinulla on mahdollisuus ottaa keräyslista ja osallistua näin keräyksen toteutumiseen. Tiistaina 13.2 pidämme myyjäiset, 23.2 kerätään kauppojen ovilla lipaskeräys ja 8.4 ulkoilemme seurakuntatalon edessä yhteisvstuun hyväksi. Haluatko olla mukana toetuttamassa tämän vuoden keräystä? Ota yhteyttä diakoniin p. 0440340 990. Tarvitsemme kaikkien apua, jotta saisimme mahdolisimman ison tuoton nälän ja köyhyyden torjumiseen. Tuotosta palautuu kotiseurantaan 20%. Sillä rahalla voimme auttaa juvalaisia ihmisiä ja perheitä heidän ahdingossaan. Tarkemmat tiedot tapahtumista löydät Juvan lehdestä seurakuntamme kirkollisista ilmoituksista.